Symposium: Vrijwilligerswerk voor het Vondelpark (en het circulaire Vondelpark zeepje als cadeau!)

Vrijwilligers maken het verschil! De Koeienweide in het Vondelpark wordt al 10 jaar ecologisch mede beheerd door een grote groep vrijwilligers.
Tegenwoordig is het een ecologische hotspot midden in de stad, waar elk jaar weer nieuwe soorten flora en fauna bijkomen. Ook op andere locaties in het park zijn veel vrijwilligers actief bij o.a. GroeneBuurten, Centrum De Roos en St. Hart voor het Vondelpark. Tijd om de jarenlange inzet van de vrijwilligers onder de aandacht te brengen van een breed publiek!

Read More
Jelle Houtsma-Grech
VERSLAG STADSGESPREK VRIJWILLIGERS IN DE KNEL

Vrijwilligers in de knel

Een thema dat bij veel organisaties én vrijwilligers speelt.
Gelukkig is Nederland een land met veel ervaring met vrijwilligerswerk. En een rijke traditie in vrijwilligerswerk.
Met er zijn ook donkere wolken. We vragen steeds meer van vrijwilligers. Vrijwilligers krijgen steeds meer verantwoordelijkheden. Organisaties kunnen niet meer altijd even goed de gewenste ondersteuning geven aan vrijwilligers. Tijd voor een gesprek hierover. Kennisnetwerk Amsterdam pakte die handschoen op en organiseerde een stadsgesprek.
Het bijgaande verslag is gemaakt door het Kennisnetwerk Amsterdam.

Read More
Jelle Houtsma-Grech
Even voorstellen : GROENE BUURTEN

Welkom bij GroeneBuurten
GroeneBuurten is de nieuwe naam voor Natuur&Milieuteam Zuid in Oud Zuid en de Zuidas. GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Zuid. Dit doen wij samen met buurtbewoners. Wij informeren, organiseren en geven advies

Heb je een vraag, wil je meedoen met onze activiteiten of heb je zelf een idee om je buurt te vergroenen? Neem dan contact met ons op: info@groenebuurten.nl of 020-6628237

Read More
Jelle Houtsma-Grech
Vrijdag 20 april - Samen ZICHTBAAR IN ZUID

Stichting SOOZ en COC Amsterdam nodigen je van harte uit voor een informele brainstorm met borrel op 21 april a.s. Je vind de uitnodiging ook in de bijlage van deze mail. We ontmoeten elkaar op de 1e verdieping van het Blauwe Theehuis. Na de brainstorm hebben we de prachtige omloop op die verdieping tot onze beschikking voor een ontspannen borrel.

Read More
Jelle Houtsma-Grech