Even voorstellen : GROENE BUURTEN

GroeneBuurten is de nieuwe naam voor Natuur&Milieuteam Zuid in Oud Zuid en de Zuidas. GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Zuid. Dit doen wij samen met buurtbewoners. Wij informeren, organiseren en geven advies.

GroeneBuurten heeft een breed netwerk van organisaties en personen. Samen bereik je meer dan alleen. Bewoners kunnen hun buurt op veel manieren vergroenen. Je kan helpen met het onderhoud van plantsoenen en parken, moestuinen of kruidentuinen. Of leg een geveltuin of een boomtuin aan.

Kom meer te weten over hoe je je eigen buurt, straat of tuin vergroent via deze website. Je kan ook bellen of langskomen.

Medewerkers

Ons team bestaat uit 2 vaste medewerkers.

Daarnaast helpen diverse vrijwilligers ons in de buurten en op kantoor. Zonder vrijwilligers kan GroeneBuurten niet bestaan. Naast de honderden vrijwilligers die zich actief inzetten voor het groen in hun eigen buurt en park, worden wij onder andere geholpen door: Daniel (adviseur amfibievriendelijke binnentuinen), Janna (kantoor), Rob (adviseur tuininrichting), Peer (gastheer Vondelpark).

Jelle Houtsma-Grech