Gymzaal Europaschool blijft beschikbaar voor sportieve buurtbewoners

In het voorjaar ontstond onrust toen er op een bewonersavond vanuit de zaal werd opgemerkt dat er informatie voorhanden was waaruit bleek dat de gymzaal van de Europaschool niet meer beschikbaar zou zijn voor bewoners die in de avonduren in groepsverband willen bewegen of sporten. Dat zou een aderlating zijn voor de buurt.

Gelukkig bleek al snel dat het gebruik van die gymzaal, onder voorwaarden, nog wel mogelijk was.
Na overleg tussen de school en SOOZ is afgesproken dat SOOZ de gymzaal van de Europaschool huurt en afspraken mag maken met bewonersgroepen die in de gymzaal willen sporten of anderszins willen bewegen. Dit goede nieuws is een opluchting voor de huidige groepen die gebruik maken van de gymzaal. Zij kunnen na de zomerstop vanaf 1 september weer terecht in de gymzaal.

Iedere werkdag is de gymzaal beschikbaar van 19.00 uur tot 22.00 uur voor bewonersactiviteiten.

Voor informatie over gebruik voor sportieve bewoners activiteiten kunt u mailen naar hvdw.olympus@soozamsterdam.nl

Jelle Houtsma-Grech